Tématem 20. týdne blogerské výzvy od Verunky byl můj nejoblíbenější recept. Zvolila jsem ten, který mě naprosto očaroval. Nikdy jsem neměla dýňovou polévku – až do minulého roku 2019, kdy mi ji připravil Olda. Byla naprosto skvělá a já se jí mohla ujíst! Od té doby to je můj nejoblíbenější pokrm a rozhodla jsem se s Vámi o tento recept podělit. Není to totiž klasický recept!

Jak už jsem zmínila v úvodu, není to klasický recept – je podle Oldy a je výtečná!
K přípravě budete potřebovat:
dýni Hokaido
50 g másla
zázvor (dle chutě)
cibuli
smetanu na vaření
sůl, pepř a kari

Jak postupovat?
Na másle si zpěníte na jemno nakrájenou cibulku a poté přidáte na čtverečky nakrájenou dýni. Ochutíte solí, pepřem, kari a nastrouhaným zázvorem. Přilijete vodu, zakryjete pokličkou a necháte vše dusit a rozvařit. Potom přilijete smetanu na vaření a vše rozmixujete.
Můžete pak ještě dle své chuti přidat sůl či pepř.
A je hotovo!
Recept je jednoduchý a chutný!

Do polévky při servírování můžete přidat například krutony, opraženou anglickou slaninu, opražená dýňová semínka nebo zakysanou smetanu.
Tak to byl můj nejoblíbenější recept. A jaký je ten Váš?
Mějte se andělsky!
S láskou Vaše Sába
XoXo