#16 Jak se stravuji

Dalším tématem blogerské výzvy od Verunky je prozrazení, jak a čím se stravuji. Asi jako většina lidí se snažím stravovat zdravě, ale mám taky své slabé chvilky. 🙂 Důvod, proč se snažím stravovat zdravěji je ten, že chci mít zdravé jak tělo, tak duši. Strava, kterou přijímáme, také ovlivňuje naši energetickou vibraci.

Banner od Verunky
Banner od Verunky

Když se stravujeme nezdravě, naše energetická vibrace je nižší.

Snažím se do své stravy zařazovat hodně zeleniny a ovoce. Ráda si udělám ovocnou nebo zeleninovou šťávu. Ovocnou na dopoledne, kdy se tím nastartuje metabolismus a dodá se tělu energie a zeleninovou na odpoledne, kdy se tím krásně podpoří trávení a vyprazdňování.

Snažím se také přes den hodně pít – nejlépe obyčejnou vodu.

Co se týče masa, s Oldou jíme jen kuřecí, krůtí a Olda ryby. Já ryby nejím, protože jsem na ně alergická – vždy při pokusu dostanu velké křeče, v horším případě je mi opravdu hodně zle, takže skončím v nemocnici. 

Maso jíme minimálně, přibližně tak jednou za tři měsíce. Důvodem je, že při vyšším příjmu masa jsme byli hodně unavení, vystresovaní, nebylo nám dobře a cítili jsme se těžce. Také jsme byli častěji nemocní a emocionálně křehčí

Když jsme omezili příjem masa na jednou za tři měsíce, pocítili jsme příjemnou změnu. Energie vzrostla, cítili jsme se lépe, byli více vyrovnaní, zlepšila se nám imunita, méně se stresujeme, jsme více usměvaví a uvolnění a cítíme se lehčeji.

Tímto Vás nechci nijak soudit za to, že třeba jíte maso nebo Vás nějak extra nabádat, aby jste něco dělali jinak.

Každý se rozhodujeme sám, co jíme a jak se o své tělo budeme starat!

Místo masa jsme sáhli po Tempehu. Jedná se jávanský potravinový produkt, který je tvořen Sójou a vzniká fermentací. Právě díky fermentaci získává Tempeh vysoký podíl proteinů, vláknin, vápníků, železa, hořčíku a vitamínů, včetně B12. Tempeh neobsahuje cholesterol, proto je ideální náhražkou masa. 

Logo All Natural

Doporučuji webovou stránku ALL NATURAL, která se zabývá výrobou nejen tohoto produktu. Na webu navíc najdete zajímavé zdravé recepty. Jedná se o rodinnou firmu v Otrokovicích, které záleží na kvalitě potravin a zdraví jejich zákazníků. Mám s nimi výbornou osobní zkušenost! (*nejedná se o spolupráci)

Do budoucna bych se chtěla ještě zaměřit na úplné vyloučení lepku a vyhrát boj nad svou slabostí pro brambůrky a čokoládu – což se mi postupně daří. 🙂

Tak to bylo to nejdůležitější z mého stravování. 🙂 A jak se stravujete Vy? Zaujal Vás článek a ochutnáte třeba právě Tempech? 

Mějte se andělsky!

S Láskou Vaše Sába

XoXo

0 0 vote
Article Rating

You may also like

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments